Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 5 maart 2010

D66 grote winnaar verkiezingen Vught

D66 Vught is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Vught. De partij behaalde met 11,4% de hoogte score ooit tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Vught. D66 Vught scoorde deze keer wederom veel hoger dan het landelijk gemiddelde. Bovendien behaalde in deze regio alleen de afdeling in Best procentueel meer stemmen.

D66 komt met dit resultaat met twee zetels in de gemeenteraad van Vught. Lijsttrekker Wilbert Seuren en nummer 2 Birgit Cordes worden komende donderdag geïnstalleerd als raadslid. D66 Vught kwam een handjevol stemmen tekort voor een derde (rest)zetel die nu naar het CDA ging. Die partij verloor fors, maar kon nog net zijn drie zetels handhaven.

Alle uitslagen:
1.Gemeentebelangen: 23,6%
2.VVD: 22,4%
3.PvdA/GroenLinks: 17,9%
4.CDA: 11,9%
5.D66: 11,4% 
6.SP: 10,4%
7.Ons Vught: 2,4%

Definitieve zetelverdeling:
1.SP: 2 zetels (verlies van 3 zetels)
2.Gemeentebelangen: 5 zetels (blijft gelijk)
3.VVD: 5 zetels (winst van 1 zetel)
4.PvdA/GroenLinks: 4 zetels (blijft gelijk)
5.CDA: 3 zetels (blijft gelijk)
6.D66: 2 zetels (winst van 2 zetels)
7.Ons Vught: 0 zetels

D66 Vught was dus de grootste winnaar met (ruim) twee zetels. Ook de VVD won door van 4 naar 5 zetels te klimmen. Gemeentebelangen bleef gelijk in het aantal zetels (5), maar kwam duidelijk als grootste uit de bus. Vier jaar geleden was dat nog de SP, die nu terugviel en de zesde partij werd.

D66 Vught dankt alle mensen die op D66 gestemd hebben.