Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 24 december 2011

Champagne van D66 om te proosten op doorbraak in N65-dossier

De fractie van D66 Vught heeft donderdag bij aanvang van de laatste gemeenteraadsvergadering van dit jaar champagne aangeboden aan alle andere aanwezigen om na afloop te toasten op de doorbraak in het dossier N65
Waan van de dagD66-raadslid Birgit Cordes constateerde dat door de waan van de dag dit ongekende succes misschien wel een beetje op de achtergrond beland is. "We willen graag met iedereen proosten op deze doorbraak. Want het is ons gelukt! Want dat ongekende succes willen wij als D66 echt niet claimen, we hebben dit met z'n allen bereikt. Het is Vught gelukt om vanuit haar Calimero-positie haar N65 problematiek onder de aandacht te krijgen. Door actie te voeren. Bijna gemeentebreed. Ruim 8000 inwoners hebben zich laten horen. En met succes. 100 miljoen om de N65 te verdiepen!"
LobbyOm van een succesje te spreken is een zwaar understatement, aldus Cordes. "Dit is een doorbraak. Niet alleen door dit college met verkeerswethouder Wilbert Seuren (D66), maar ook het vorige dat al veel in gang heeft gezet. En dank ook aan Vughtse en Haagse fracties. Aan ambtenaren, burgers en buitenlui, ieder dit mogelijk heeft gemaakt. Champagne dus van D66 om te vieren dat de lobby is gelukt." 
Duizend keer liever de grond inBij de raadsverkiezingen in 2010 toen we als D66 met onze duizend schepjes nog campagne voerden onder het motto 'duizend keer liever de grond in' werd er door verschillende partijen nog uitgegaan van een mogelijke verdieping van de N65 waarmee op zijn vroegst pas in 2028 begonnen zou kunnen worden. Nu lijkt het er zelfs op dat de verdiepte N65 al in 2020 opgeleverd kan zijn."
D66-fractievoorzitter biedt bij aanvang van de raadsvergadering de flessen champagne aan aan burgemeester Roderick van de Mortel.
 Linksboven: Bob Appeldooren ontkurkt aan het einde van de vergadering de champagne en schenkt hem in. Rechtsboven de huidige wethouder verkeer Wilbert Seuren en de vorige, Willem Kraanen (CDA). Onder: Fons Potters, Birgit Cordes en Wilbert Seuren.

Achtergrondinformatie

■ Lees HIER het artikel 'Doorbraak: 100 miljoen euro voor de N65' (28/11/2011)

■ Lees HIER het persbericht van de gemeente Vught (28/11/2011)

■ Lees HIER het artikel 'oplossing in zicht voor de N65' van de provincie Noord-Brabant (28/11/2011)

■ Lees HIER het artikel 'verdiepte ligging N65 stap dichterbij van D66 Vught (30/6/2011)

■ Lees HIER meer over de succesvolle actie infrstructuur: bijna 8.000 kaarten retour (15/12/2010)

■ Lees HIER meer over de gevoerde actie van de gemeente Vught voor aanpak infrasctructuur (23/11/2010)

■ Lees HIER meer over de D66-actie 'N65 duizend keer liever de grond in'  (20/2/2010)