Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 12 oktober 2017

Afdeling D66 Vught uitgebreid met Helvoirt

Leden van D66 in Helvoirt maken voortaan onderdeel uit van de Afdeling D66 Vught. Het landelijk bureau van D66 is akkoord gegaan met de samenvoeging. De afdeling D66 Vught bestaat nu uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt.

Alle dorpen van de gemeente Haaren hoorden de afgelopen jaren bij de afdeling van D66 Boxtel. De dorpen van de gemeente Haaren zijn nu opgesplitst en samengevoegd met de afdeling waar de meest logische oriƫntatie op ligt.

Nauwe banden

Voor de D66-leden in Helvoirt verandert er niets. Er waren al nauwe banden tussen de leden. Bovendien hielpen de leden uit Vught en Helvoirt elkaar over en weer bij verkiezingscampagnes. Zo verscheen het Vught Magazine bij de laatste verkiezingen van de Tweede Kamer ook in een groot deel van Helvoirt. Twee pagina’s (pagina 20 en 21) daarin gingen ook over Helvoirt. Verder stond D66 drie jaar geleden al met de Stemtent in Helvoirt om te peilen of inwoners vonden of Helvoirt en Vught moeten samengaan.

D66 doet in de huidige gemeente Haaren niet als zelfstandige partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar maakt deel uit van de partij Progressief ’96. Jan van Ginneken zit namens die partij in de gemeenteraad en hij is ook lid van D66.