Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 29 maart 2018

Mooie woorden voor Birgit Cordes, Henk Klösters en Jan Jaap Rochat bij afscheid

Birgit Cordes, Henk Klösters en Jan Jaap Rochat hebben hun laatste raadsvergadering gehad. Dinsdag namen zij met zes andere raadsleden afscheid gemeenteraad. Ze werden daarbij toegesproken door burgemeester Roderick van de Mortel, die voor alle raadsleden mooie en lovende woorden had.

Birgit Cordes

Sinds 2010 was Birgit Cordes een van dé gezichten van D66 Vught. Mede door haar inzet is de afdeling Vught zoals hij nu is: stevige basis in Vught, veel nieuwe leden en zeer actief. Burgemeester Van de Mortel prees haar onder meer voor die tomeloze inzet. Niet alleen voor D66 Vught maar ook voor alle andere gremia waarin ze zich voor D66 inzette en nog steeds inzet.

Henk Klösters

Henk Klösters nam afscheid en heeft in totaal maar liefst 16 jaar in de gemeenteraad gezeten, namelijk van 1994 tot 2006 en van 2014 tot 2018. In 2014 kwam hij op één stem in de gemeenteraad. De nestor van de raad, maar met energie voor tien zette hij de afgelopen vier jaar in voor D66, vooral op het gebied van het sociaal domein en was hij vaak (als enige) toeschouwer aanwezig bij vergaderingen van samenwerkingsverbanden.

Jan Jaap Rochat

Door het vertrek van Wilbert Seuren naar Eindhoven en het doorschuiven van Fons Potters van de raad naar het college kwam Jan Jaap Rochat in de zomer van 2015 in de gemeenteraad. Hoewel hij tussentijds ‘invloog’ was hij al die tijd een bevlogen raadslid dat zich inspande voor betere vergaderstructuren en meer grip voor de gemeenteraad op de samenwerkingsverbanden waarin Vught zit.

Afscheid

De afdeling D66 Vught neemt van de drie vertrekkende raadsleden en van burgerlid Bjorn Hondelink nog afscheid met een borrel. Deze vindt plaats op vrijdag 6 april in onze voormalige campagnewinkel, die dan nog één keer open zal zijn.