Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 2 juli 2018

D66-voorstel unaniem aangenomen: verander de A65 in de N65

Verander het stukje A65 tussen Vught en de A2 in de N65. Die motie (een voorstel) van D66 is in de laatste vergadering unaniem aangenomen. Het veranderen van de A65 (snelweg) in de N65 (rijksweg) heeft grote voordelen. Zo kan de snelheid daar omlaag, waardoor er minder geluidsoverlast is in Vught-Noord. Ook de luchtkwaliteit wordt daar dan beter.

D66 deed dit voorstel al bij de behandeling van het nieuwe coalitieakkoord, maar verschillende partijen wilden meer weten van de gevolgen als dit voorstel zou worden aangenomen. Enkele weken later kwamen ook zij tot de conclusie dat dit een voor Vught (en vooral Vught-Noord) een goede maatregel is, waardoor D66 het voorstel weer in stemming bracht en het unaniem aangenomen werd.

De wens om de A65 tussen de komgrens en de A2 te veranderen stond ook al in het verkiezingsprogramma van D66. De komgrens op de N65 wordt de komende jaren al opgeschoven richting de A2. Op het kaartje staat 1 voor de huidige komgrens. De 2 staat voor de toekomstige komgrens. Het voorstel van D66 is om de A65 ook tussen 2 en de A2 te veranderen in N65. Met de nieuwe komgrens zou er namelijk nog maar een paar honderd meter A65 overblijven. Dit zou misschien wel het kortste stukje snelweg van Nederland worden. D66 wil ook dit stukje A65 veranderen in N65, waardoor de snelheid daarop ook naar 80 kilometer per uur kan. Dit bovendien vrachtverkeer ontmoedigt dat op de A2 afslaat naar de N65 in plaats van de A65. Belangrijker is nog dat in Vught-Noord de luchtkwaliteit verbetert en de geluidsoverlast vermindert.