Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 7 november 2018

D66 vraagt spoeddebat aan over foutenreeks bij bouwproject Ruimte voor Ruimte in Vught-Zuid

De fractie van D66 heeft een spoeddebat aangevraagd over het project Ruimte voor Ruimte in Vught-Zuid. D66 wil graag dat het debat komende donderdag gehouden wordt.

In het zogenoemde Ruimte voor Ruimte-project (bouwplan op grond van de voormalige manege, tussen Vught Zuid en sportpark Bergenshuizen) is de afgelopen jaren fout op fout gemaakt. Ruimte voor Ruimte is een project van de provincie, maar de gemeente heeft de regie. Beloften werden keer op keer niet nagekomen. Steeds werd er beterschap beloofd, maar telkens ging het erna weer mis. Onlangs heeft D66 in dit hoofdpijndossier alles op een rijtje gezet en onlangs hebben we er vragen over gesteld in het vragenhalfuurtje. Ook SP, PvdA-GL, CDA en VVD hadden aanvullende vragen over wat er allemaal mis gaat.

Het college ging uitzoeken wat er mis gegaan is en kwam met schriftelijke beantwoording. D66 vindt die antwoorden onvolledig en wil weten waarom het steeds mis blijft gaan in dit dossier. Verder is de fractie benieuwd naar wat het college nog gaat ondernemen zodat Vught zich toch aan de vorig jaar gemaakte afspraken kan houden. Ook wil de fractie weten hoe het vertrouwen in de gemeente van de aanwonenden hersteld kan worden. D66 wil daarover in debat met andere partijen. Daar komt bij dat er in de tussentijd wéér zaken fout gegaan zijn.

Zie ook:
D66 stemt in met plan ruimte voor ruimte in Vught-Zuid maar laat de slingers voor het feestje thuis liggen (3-7-2017)
– Vught blundert met ruimte voor ruimte plan; D66 stelt vragen (artikel Brabants Dagblad dd 11-10-2018)