Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 16 november 2018

Stemtent van D66 Vught over beuk op Maurickplein

D66 Vught zet zaterdag 17 november weer De Stemtent op. Deze keer is dat op het Maurickplein. D66 wil graag de mening weten van de inwoners van Vught over de beuk en over het bomenbeleid in het algemeen.

De beuk op het Maurickplein mag niet gekapt worden, zo oordeelde de rechter twee weken geleden. Er is een goed alternatief om de weg anders aan te leggen, zodat de boom kan blijven. De gemeente Vught overweegt om in hoger beroep te gaan. Al twee weken lang bestuderen zij de uitspraak om te kijken of een gang naar de Raad van State ingezet gaat worden. D66 legt daarom de volgende vraag voor: moet de gemeente in hoger beroep om de boom alsnog om te kunnen zagen, zodat het oorspronkelijke plan uitgevoerd wordt? D66 Vught wil verder weten in hoeverre bomen een rol mogen of moeten spelen bij bouwplannen en herinrichtingsplannen. Moeten (monumentale) bomen een uitgangspunt zijn of is herplant voldoende?

D66: niet kappen, geen hoger beroep

In deze kwestie heeft de fractie van D66 zich al meermalen duidelijk uitgesproken: ga voor een kleine aanpassing van het plan en laat de boom staan. In de laatste raadsvergadering diende de fractie nog een voorstel in waarin gevraagd werd niet in hoger beroep te gaan. Dat voorstel haalde het niet doordat Gemeentebelangen en VVD tegen stemden. Zij gaven aan het oordeel van het college te volgen, wat dat ook zal zijn. Wethouder Toine van de Ven (Pvda-GL) liet alle opties nog open. D66 wil dat Vught de uitspraak van de rechter gewoon volgt.

De D66-Stemtent staat vanaf 11.00 uur op het Maurickplein. De Stemtent van D66 Vught wordt een paar keer per jaar opgezet. Het is een ideale manier om buiten de verkiezingen de stem van inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt (kiezers en niet-kiezers) te horen. En als er andere vragen, opmerkingen of ideeën zijn, dan horen de mensen van D66 Vught bij de Stemtent die natuurlijk graag.

Doe mee en win een gesigneerd boek

En er valt ook weer wat te winnen. Deze keer verloten we onder alle stemmers (die aangeven mee te willen dingen) twee boeken. Er is keuze uit een gesigneerd exemplaar van het boek ‘Henk, Ingrid en Alexander’ van Alexander Pechtold, het gesigneerde boek ‘De Vrije Moraal’ van Boris van der Ham en ‘Langs de afgrond’ over de geschiedenis van D66.

Zie ook:
Vught overweegt hoger beroep in zaak ‘Maurickbeuk’ (Brabants Dagblad, 6-11-2018)
D66: “Ga niet in beroep tegen besluit rechter over beuk” (Klaverblad, 15-11-2018)
Geen steun voor D66-voorstel voor laatste poging om beuk Maurickplein te behouden (D66 Vught, 24-10-2018)
Voorstel D66: ga niet in hoger beroep (Gemeenteraadsvergadering 8-11-2018)