Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 31 december 2018

D66 Vught begint het nieuwe jaar met een avond over positieve gezondheid

Een gelukkig en een gezond nieuwjaar. Die mooie wens horen we elke jaarwisseling. Ook D66 Vught wenst alle inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt een gezond 2019, maar laat het niet bij die wens alleen. D66 zou graag het gedachtegoed van positieve gezondheid breed in Vught willen introduceren en organiseert daarover op dinsdag 8 januari een interactieve avond in het raadhuis van Vught.

Startdocument

“Er is niets mooiers dan gezond zijn, je gezond voelen en gezond blijven”, stelt D66-raadslid Gemma Wiegant. Namens de hele fractie heeft zij het initiatief genomen en het startdocument Positieve Gezondheid opgesteld. Samen met inwoners van Vught, professionals als de GGD, de Vughtse politiek en belangengroepen wil zij komen tot een gedragen voorstel dat in 2019 ter besluitvorming aan de gemeenteraad aangeboden zal worden.

De definitie van positieve gezondheid lijkt moeilijker dan het is. Positieve gezondheid is het belangrijke vermogen om te komen tot ontwikkeling van onze fysieke, sociale en mentale capaciteiten. Dit leidt tot de basis voor geluk en welbevinden, bloei en veerkracht. Kortweg: gezondheidsbeleid moet niet alleen gaan over beter worden of het voorkomen van ziek worden, maar is veel breder.

Help mee het nog verder te verbeteren

Het compacte en heldere startdocument van 4 pagina’s is klaar en is te lezen op de website van D66 Vught. Is het al helemaal af? “Nee”, aldus Wiegant. Kan het beter? “Vast wel.” Zijn er goede aanvullingen en suggesties? “Die horen we heel graag.” D66 nodigt daarom alle geïnteresseerden van harte uit om samen het nieuwe jaar ‘positief gezond’ in te gaan op 8 januari van 20.00 – 22.00 uur in het raadhuis van Vught. Het wordt een interactieve deelname aan een avond over wat Positieve Gezondheid in Vught wat het voor de inwoners in het dagelijks leven kan betekenen. Sanne Kok geeft een korte introductie over Positieve Gezondheid. Zij is consultant zorgtransformatie en heeft in die hoedanigheid een bijdrage geleverd aan het Institute for Positive Health. Ook wethouder Saskia Heijboer (sociale zaken en gezondheid) is aanwezig en zal haar visie geven. Daarna is er ruimte voor ieders inbreng. Na afloop is er nog een drankje en een hapje.

Ieders aanwezigheid op 8 januari wordt zeer op prijs gesteld. Vooraf opgeven is niet verplicht, maar wel gewenst. Aanmelden kan via de e-mail: gemma@d66vught.nl

Lees hier het startdocument
‘Positieve gezondheid in Vught’