Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 17 september 2020

Alle wijken en dorpen vertegenwoordigd op de kandidatenlijst van D66

“Misschien hebben we wel de meest diverse lijst van alle politieke partijen.” D66-lijsttrekker Fons Potters is enthousiast over de verscheidenheid aan kandidaten die zich gemeld hebben voor de kieslijst van D66 Vught-Helvoirt-Cromvoirt voor de tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen op 18 november. Ook geografisch gezien veel diversiteit. “Mooi om te zien dat uit alle wijken van Vught mensen op de kandidatenlijst staan. Bovendien zijn Helvoirt en Cromvoirt heel goed vertegenwoordigd”, aldus Potters.

Begin deze maand maakte de nieuwe landelijke partijleider van D66 Sigrid Kaag in een filmpje bekend dat Fons Potters de nieuwe lijsttrekker is. In dat filmpje wenste ze Potters en het hele team heel veel succes en beloofde ze dat ze voor de verkiezingen nog een keer langs zal komen bij een van de meest actieve afdelingen van D66.

Stevige top 10

De rest van de kieslijst waarmee D66 de verkiezingen wil winnen, is nu ook bekend. De top van de lijst bestaat uit een groep mensen met verschillende achtergronden en expertisegebieden. Dat is belangrijk, omdat de komende raadsperiode een extra lange is van 5,5 jaar. Op de tweede plaats staat huidig raadslid en fractievoorzitter Dianne Schellekens, gevolgd door Dion Meuwissen en Joris Vrensen. Zij zijn op verschillende vlakken al jaren actief bij D66 en staan klaar voor een plek in de gemeenteraad. Op plaats 5 staat Willem Jan de Graaff die zich als voormalig Burgervaojer van Dommelbaorzedurp nu kandidaat stelt voor de raad die de andere 362 dagen per jaar actief is.

Helvoirtenaar Marcel Kloprogge staat op plek 6. Floor Lekkerkerker (7), Ton van Outheusden (8) en Saskia Geraerts-Van Houten (9) en Jan-Willem Verlijsdonk maken de top 10 compleet. Laatstgenoemde is naast kandidaat-raadslid ook de nieuwe campagneleider.

Helvoirt levert veel kandidaten

D66 heeft zich al sinds 2014 sterk gemaakt voor de samenvoeging van Vught en Helvoirt. “We zijn dan ook blij dat het nu eindelijk gaat gebeuren”, aldus Potters. “Helvoirt is een mooi dorp met een prachtig buitengebied, dat kan als inspiratie voor Vught dienen, zeker op het gebied van gemeenschapszin en burgerinitiatieven. Daar komt bij dat samenvoeging met Vught voor de inwoners van Helvoirt de stabiliteit biedt van een sterke gemeente.”

Helvoirt is ruimschoots terug te zien op de lijst. Naast Marcel Kloprogge staan daarop Tineke Geurts-van der Neut, Rob Brekelmans, Lex Wiersma en lijstduwer Wim Dik. Ook de oud-Helvoirtenaren Bram Keijsers en Gert Hoogaars staan als duwer op de lijst om hun support te geven aan D66 Vught-Helvoirt-Cromvoirt.

Drie Cromvoirtenaren op de kandidatenlijst

Ook Cromvoirt is goed vertegenwoordigd. Drie leden uit Cromvoirt hebben zich aangemeld voor de lijst. Naast Ton van Outheusden zijn dat Imogen Burbidge en Désirée Rasenberg. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen kwam D66 in Cromvoirt als tweede partij uit de bus. De inzet is om er nu de grootste te worden.

Andere kandidaten op de lijst zijn Walter Kuijlaars, Mark Hassink, Henk Klösters, Gert Meeuwesen, Fiona Rip, Mark van der Schoor, Willem de Jonge, Jos Haverkort, Naomi Jessurun, Pieter van de Meerakker, Danique d’Engelbronner, Bjorn Hondelink, Loes Stam en Pieter Rosen Jacobson.

Kandidaten zijn en blijven de oren en ogen van de afdeling

“Verkiezingen of geen verkiezingen, al deze topkandidaten blijven de ogen en oren van onze afdeling die niet alleen actief is rondom verkiezingen. Gekozen of niet gekozen, ze zijn nu maar ook na 18 november allemaal direct benaderbaar voor ideeën, opmerkingen en suggesties.”

Het huidige raadslid Gemma Wiegant keert niet terug in de nieuwe gemeenteraad. Eind van dit jaar zal op gepaste wijze van haar afscheid genomen worden vanwege haar grote inzet deze raadsperiode. Het verkiezingsprogramma van D66 wordt later deze week door de leden in Vught, Helvoirt en Cromvoirt vastgesteld.