Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 15 november 2020

D66 wil 1.000 betaalbare woningen extra

Willem Jan de Graaff en Walter Kuijlaars zijn beiden kandidaat-raadslid voor D66 en hebben van wonen hun speerpunt gemaakt. Zij leggen uit waarom D66 wil dat er in Vught-Helvoirt en Cromvoirt 1.000 extra woningen worden gebouwd in de komende 10 jaar, waarbij de focus ligt op starters, jonge gezinnen en ouderen.

“Ik ben 25 en werk als IT-consultant”, vertelt Walter. “Voor de starters op de woningmarkt is het amper mogelijk om in onze gemeente een huis te kopen. Daarom woon ook ik nog noodgedwongen bij mijn ouders. De afgelopen periode zijn er in Vught nauwelijks betaalbare woningen bijgekomen. Daarom ben ik blij dat ik bij D66 de handen uit de mouwen kan steken om 1.000 woningen extra bouwen in 10 jaar, passend bij de behoefte in onze gemeente. Die behoefte is namelijk heel duidelijk: vooral starters, jonge gezinnen en ouderen hebben moeite om een geschikte woning te vinden. We moeten dus vooral huur- en koopwoningen bouwen in het lagere en het middensegment.”

Stop met gesteggel over percentages

Willem Jan stelt dat we af moeten van het politiek gesteggel over welk percentage woningen in welke prijscategorie valt “Dat soort afspraken staan het bouwen naar behoefte enorm in de weg”, legt hij uit. “Zo heeft de huidige coalitie (Gemeentebelangen, VVD, PvdA-GroenLinks) besloten om bij de nieuwbouw op ‘De Braacken’ geen betaalbare woningen voor ouderen te realiseren, omdat er door hun onderlinge percentageafspraken villa’s moesten komen. Terwijl De Braacken door de bestaande hoogbouw daar nou juist een perfecte plek voor was. Echt een gemiste kans!”

“D66 wil dat omwonenden vanaf het eerste moment worden betrokken bij het inrichten van groene, ruimtelijke en duurzame wijken”, vertelt Willem Jan. “Dat kan nu al worden georganiseerd, daarvoor hoeven we niet te wachten op de nieuwe omgevingswet.”

De laatste dagen van de campagne gaan Willem Jan en Walter actief met hun visie de boer op. “Dat valt niet mee in coroanatijd”, vertelt Walter, maar ik ga er alles aan doen om zo veeel mogelijk stemmen binnen te halen voor D66 om dit punt te realiseren.”

 

 

Lees hier ons hele verkiezingsprogramma

 

 

Lees hier alles over onze 32 kandidaten