Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 10 december 2020

Wilbert Seuren en Robert Gebel aangesteld als formateurs nieuwe coalitie

Er is een nieuwe stap gezet in het proces voor de vorming van nieuwe coalitie in Vught. Na de informatieronde onder leiding van de heer Bert Pauli om te komen tot een nieuwe coalitie in de gemeente Vught is de volgende stap aangebroken. Op advies van de heer Bert Pauli die de informatieronde leidde, is D66 als grootste beoogde coalitiepartij op zoek gegaan naar een formateur voor een coalitieakkoord tussen D66, VVD, PvdA-GroenLinks en CDA.

Om de formatie zorgvuldig en effectief te laten verlopen, heeft D66 met de beoogde coalitiepartners VVD, PvdA-GroenLinks en CDA besloten om twee formateurs aan te stellen. Wilbert Seuren en Robert Gebel zijn bereid gevonden om deze rol te vervullen. Onder hun leiding zullen de besprekingen voor de vorming van een coalitie bestaande uit D66, VVD, PvdA-GL en CDA direct van start gaan. De opdracht is te komen tot een breed, ambitieus, realistisch en gedragen coalitieakkoord dat doelstellingen bevat ter verdere verbetering van Vught, Helvoirt en Cromvoirt.

Wilbert Seuren (64) is zelfstandig adviseur en woont in Waalre. Tussen 2010 en 2015 was hij wethouder namens D66 in Vught. Robert Gebel (54) is advocaat en woont in Vught. Tussen 2003 en 2006 zat hij in de Vughtse gemeenteraad voor de VVD.

Zie ook:
D66, VVD, PvdA-GroenLinks en CDA aan tafel voor nieuwe coalitie Vught (8-12-2020)
Het eindverslag van de informateur (8-12-2020)
D66 en CDA grote winnaars gemeenteraadsverkiezingen Vught (18-11-2020)