Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 14 januari 2021

D66, VVD, PvdA-GroenLinks en CDA bereiken coalitieakkoord

D66 gaat de komende vijfeneenhalf jaar met VVD, PvdA-GroenLinks en CDA de coalitie in de nieuwe gemeente Vught vormen. De vier partijen zijn tot een coalitieakkoord gekomen dat de titel ‘Een nieuwe start’ heeft gekregen. De vier fracties hebben zich achter het akkoord geschaard.

Formateurs Wilbert Seuren en Robert Gebel leidden de afgelopen weken professioneel en onafhankelijk de onderhandelingen. En met succes: uit de gesprekken is een ambitieus en realistisch coalitieprogramma gekomen.

De gemeenteraad van Vught behandelt het coalitieakkoord op donderdag 21 januari om 20.00 uur. In deze extra raadsvergadering, die live te volgen is op het YouTube-kanaal van de gemeente. De vergadering vindt vanwege corona plaats in DePetrus en is vanwege de maatregelen niet toegankelijk voor publiek. In de vergadering worden ook de wethouderkandidaten voorgedragen voor benoeming. Alle partijen dragen een wethouder voor. Voor D66 is dat Fons Potters die lijsttrekker was bij de verkiezingen. Verder worden Mark du Maine (VVD), Toine van de Ven (PvdA-GroenLinks) en Yvonne Vos (CDA) voorgedragen.

D66 boekte bij de herindelingsverkiezingen forse winst en ging van 3 naar 5 zetels. Ook het CDA won en ging van 1 naar 3. Samen met VVD en PvdA-GroenLinks die hun 4 zetels behielden, heeft de nieuwe coalitie een ruime meerderheid in de nieuwe gemeenteraad, die door de samenvoeging van Vught en Helvoirt nu uit 23 zetels bestaat.

Zie ook:
Het coalitieakkoord ‘Een nieuwe start’
Nieuwe raad Vught beëdigd; fractie D66 bezet nu 5 zetels (5-1-2021)
D66, VVD, PvdA-GroenLinks en CDA aan tafel voor nieuwe coalitie Vught (8-12-2020)
Het eindverslag van de informateur (8-12-2020)
D66 en CDA grote winnaars gemeenteraadsverkiezingen Vught (18-11-2020)