Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 4 februari 2021

Plaquette artikel 1 Grondwet op initiatief D66 en PvdA-GL in gemeentekantoor

Op 3 februari kreeg Gemma Wiegant, oud-raadslid van D66 een verrassend appje van burgemeester Van de Mortel. Hij nodigde haar uit om, samen met Lucas Middelhoff en Floor Bink, oud-raadsleden van PvdA-GroenLinks, een plaquette met daarop de tekst van artikel 1 van onze Grondwet te onthullen in de hal van het gemeentekantoor.

Deze plaquette is de uitvoering van de-motie op initiatief van D66 en PvdA-GroenLinks om extra aandacht te vragen voor gelijke behandeling en tegen discriminatie, die op 8 oktober jl. door de gemeenteraad is aangenomen door steun van D66, PvdA-GroenLinks, SP, CDA en Eddie van Doorn (Gemeentebelangen). Wie de hal van het gemeentekantoor binnenloopt, ziet de plaquette meteen hangen, de tekst is duidelijk te lezen en voor slechtzienden en blinden is de tekst voelbaar in braille.

“Juist in deze tijd van Black Lives Matter en polarisatie vind ik het van groot belang aandacht te vragen voor het feit dat dat nog zoveel te verbeteren valt we het hebben over discriminatie, gelijke kansen en vrijheid”, vertelt Wiegant. “Je bent pas echt vrij als je kansen kunt pakken. De plaquette biedt een klein momentje van bewustwording, de Grondwet, onze grondrechten en het feit dat we allemaal gelijkwaardig zijn. Het moet natuurlijk niet bij deze plaquette blijven want er is werk aan de winkel! Als inwoners van Vught zijn we zelf aan zet.”

Vlnr Lucas Middelhoff, Floor Bink, Gemma Wiegant en burgemeester Van de Mortel

Zie ook:
de motie