Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 17 maart 2021

Brief van Sigrid Kaag aan de inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt

Beste inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt,

Op 18 november net voor middernacht mocht ik D66 Vught-Helvoirt-Cromvoirt digitaal via Zoom feliciteren met de overwinning bij de herindelingsverkiezingen. Nu feliciteer ik de nieuwe gemeente Vught met een kersvers coalitieakkoord!

Samen met de VVD, de PvdA-GroenLinks en het CDA gaat de fractie van D66 de komende 5 jaar aan de slag om Helvoirt, Cromvoirt en Vught sterker uit de crisis te laten komen. De lokale inzet op betaalbare woningen, leefbaarheid, de energietransitie en transparant en open bestuur, sluit – hoe kan het ook anders – mooi aan bij de landelijke prioriteiten van D66.

Het zijn ongekende tijden. En het zijn zware tijden. De coronacrisis drukt zwaar op onze gezondheid, op onze banen, op onze gemoedstoestand. Toch geloof ik dat wij sterker uit deze crisis kunnen komen. Dat perspectief stemt mij – ondanks de moeilijke periode waar we nu doorheen gaan – optimistisch. Maar het vraagt wel duidelijke keuzes. Moeilijke keuzes uitstellen kan niet langer.

Tegelijkertijd kan de coronacrisis het denken over de grote vraagstukken van deze eeuw niet bevriezen. Integendeel. Het is nu zaak om Nederland veerkrachtiger te maken. Rechtvaardiger. Daarom zult u mij de komende weken horen over het terugdringen van de kansenongelijkheid. Over het écht aanpakken van klimaatverandering. Over het versterken van de rechtsstaat.

We kiezen voor een politiek van visie. Voor het beste onderwijs. Voor meer aandacht voor kinderen in een kleinere klas. Voor scholen met cultuur, sport en gezond eten voor iedereen. Voor gratis kinderopvang. Voor meer vertrouwen in en salaris voor de leraar. En voor een nieuwe studiebeurs voor studenten.

Na jaren van te kleine, behoudzuchtige politiek, van management en van wegkijken, is het tijd voor een nieuw begin. Nieuw elan. Nieuw leiderschap. Nieuw vertrouwen.

Daarvoor hebben we uw steun nodig. De uitslag in Vught, Helvoirt en Cromvoirt heeft laten zien dat het kan. Dat D66 nodig is en groot kan worden. Ik ga dan ook voor de beste uitslag ooit, zodat we onze idealen kunnen verwezenlijken.

Ik hoop vandaag op uw vertrouwen en uw stem.