Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 6 juli 2021

D66 verbaasd over vertrek Joris Vrensen uit fractie

D66-raadslid Joris Vrensen heeft vanavond een persbericht verstuurd waarin hij meedeelt dat hij de fractie per direct heeft verlaten en een eigen politieke partij begint. Fractie en bestuur van D66 Vught werden verrast door deze stap, die hij zonder enig overleg met fractie of bestuur zelf nam. Fractie en bestuur herkennen zich op geen enkele wijze in de door Vrensen gestelde redenen voor zijn vertrek.

Volgens fractie en bestuur had het Vrensen gesierd als hij zijn gemeenteraadszetel had teruggegeven aan D66, aangezien hij bij de verkiezingen in november slechts 15% van de kiesdeler haalde en dus bij lange na niet met voorkeursstemmen werd gekozen.

D66 Vught betreurt het besluit van Vrensen en de afdeling beseft zich dat deze actie zeer schadelijk is voor het aanzien van de Vughtse politiek.