Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 27 september 2021

N65: oversteek De Bréautélaan-Martinilaan tóch zonder steile helling

Bij de ombouw van de N65 komt tóch een echte gelijkvloerse oversteek bij de Martinilaan-De Bréautélaan. De door D66 zo bestreden helling is van de baan. Dat is goed nieuws voor voetgangers, fietsers en mensen in een rolstoel en andere mindervaliden: en zware klim blijft ze bespaard. Ook is het winst voor de eerste bewoners van de De Bréautélaan, die vanuit hun huis gewoon op een straat blijven kijken in plaats van een helling.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan vorig jaar heeft D66 er samen met CDA en SP voor gepleit om af te zien van de 4 procent stijging. D66 bepleitte dat dat helemaal geen 4 procent mag zijn. Tijdens een teleurstellende raadsvergadering werden alle verbeterpunten, dus ook deze, van tafel geveegd. Bij de aanbesteding kwam de aannemer (BAM) tot dezelfde conclusie als D66 vorig jaar: de geplande helling een onhaalbare kaart. Bij de oversteek wordt de N65 nog wat dieper, zodat de oversteek gewoon op het zogenoemde maaiveld blijft.

De overige door D66 ingebrachte verbeterpunten zijn door de aanbesteding helaas niet ingewilligd. Hoewel de aanbesteding is afgerond, gaat de eerste schop voorlopig nog niet de grond in. Eerst dient de Raad van State een uitspraak te doen over de verschillende bezwaren. Het is momenteel nog onduidelijk wanneer die zitting is, maar het gemeentebestuur verwacht dat dat nog dit kalenderjaar zal zijn.

Zie ook:
D66: uitspraak rechter biedt ruimte voor een beter plan voor de N65 (18-3-2021)
D66 geschrokken van fouten in stikstofberekening N65 (26-2-2021)
Memo gedeputeerde over stikstoffout N65 (12-2-2021)
Uitkomst N65: lastige maar verdedigbare keuze (februari 2021)
Groen licht voor coalitieakkoord ‘Een nieuwe start’ (januari 2021)
Het coalitieakkoord ‘Een nieuwe start’ (januari 2021)
Het hoofdstuk verkeer in het verkiezingsprogramma van D66 (november 2020)
Plannen N65 nog lang niet af, D66 stemt er dus niet mee in (mei 2020)
Vragen D66 bestemmingsplan N65 (mei 2020)
D66 tegen snelheidsverhoging naar 80 kilometer op de N65 (februari 2020)

Reageren?
Stuur een e-mail naar: fractie@d66vught.nl