Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 29 november 2021

Fons Potters voorzitter van de Bestuurdersvereniging van D66

Wethouder Fons Potters is de komende maanden de voorzitter van de Bestuurdersvereniging van D66. Hij volgt Mieke Damsma op die gestopt is als burgemeester en dus geen lid meer is van de Bestuurdersvereniging, het platform waar D66-politici elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en kennis kunnen delen.

Potters zat al enige tijd in het bestuur van de Bestuurdersvereniging. Deze landelijke vereniging is er voor alle benoemde bestuurders van D66, dus raadsleden, statenleden, burgemeesters, Kamerleden, ministers etc. De meeste andere landelijke partijen hebben ook een bestuurdersvereniging. “Ik neem het voorzitterschap met alle plezier tijdelijk over. In Vught hebben we in maart geen gemeenteraadsverkiezingen. Bij de bestuursleden van de andere afdelingen wel, dus was het wel zo makkelijk dat ik het waarnemend voorzitterschap op me nam.”

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 wordt de voorzittersvacature opengesteld en kunnen de leden een nieuwe voorzitter kiezen.