Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 19 november 2021

Henk Klösters nieuwe voorzitter D66-afdeling Vught-Helvoirt-Cromvoirt

D66 Vught-Helvoirt-Cromvoirt heeft een nieuwe voorzitter. Tijdens de laatste algemene ledenvergadering in het HelvoirThuis kozen de leden oud-raadslid Henk Klösters als opvolger van Bjorn Hondelink.

Hondelink stopt na zijn eerste termijn van drie jaar als voorzitter. “Afgelopen drie jaar ben ik met veel plezier afdelingsvoorzitter geweest. Samen met bestuur en fractie hebben we de tussentijdse gemeenteraadverkiezingen in november 2020 voorbereid. Dit leidde tot een groot succes: D66 de twee partij in Vught! Een resultaat waar ik een klein steentje aan bij gedragen heb, maar vooral een resultaat waar ik erg trots op ben. Hondelink blijft wél in het bestuur van D66. “Omdat ik D66 een erg leuke club vind, wil ik D66 niet helemaal verlaten. Ik blijf in het bestuur en wil met de andere bestuursleden blijven werken aan een gezellige, leuke en actieve afdeling.”

Investeren in onze leden

Henk Klösters reageert blij nadat de vergadering voor hem heeft gekozen. “Ik ga wil niet alleen als voorzitter van onze vereniging zorgdragen voor het voeren van een verantwoordelijk fatsoenlijk beleid samen met de medebestuursleden, maar ook werken aan goede samenwerking tussen bestuur, fractie en wethouder. Maar het allerbelangrijkste voor de komende tijd is het investeren in onze leden zodat wij bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen weer over een goede uitgebreide kandidatenlijst beschikken.”

Nieuwe penningmeester

Verder is Jan Jaap Rochat gekozen in het bestuur. Hij is in het dagelijks leven griffier (bijna gepensioneerd) en was eerder raadslid van D66. Hij volgt Pieter Rosen Jacobson op, die de maximale twee termijnen van drie jaar in het bestuur heeft gezeten als penningmeester.

De afdeling Vught-Helvoirt-Cromvoirt feliciteert de verschillende leden met hun nieuwe bestuursfunctie en dankt Pieter voor zijn twee termijnen als penningmeester en Bjorn voor zijn termijn als voorzitter.