Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 15 februari 2022

Fietsbrug bij Fort Isabella krijgt betere plaats

Afgelopen week werd het raadsvoorstel gepubliceerd waarin wordt voorgesteld om de geplande fiets- en wandelbrug over het Drongelens kanaal (nabij Fort Isabella) op een andere plek te leggen. Samen met de fractie van PvdA-GroenLinks stelde D66 kritische vragen over de eerder gekozen locatie van de brug. Toen de raad in 2019 het geld voor de brug beschikbaar stelde, zou er maar één geschikte plek geweest zijn met een route door een stuk moerasbos. Maar er bleken later meer en betere plekken te zijn, maar die waren niet bekend gemaakt. “D66 stemde destijds tegen”, aldus fractievoorzitter Dianne Schellekens. “Maar ik ben ervan overtuigd dat als de raad destijds de varianten had gezien voor de verschillende plekken, de in 2019 aangewezen plek nooit gekozen was en was de raad op de nieuwe plek uitgekomen.”

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat D66 en PvdA-GroenLinks zich weliswaar kritisch hebben opgesteld door schriftelijke vragen te stellen, maar de groene groepen hebben door hun gefundeerde kritische zienswijze gezorgd dat de locatie van de brug opnieuw is bekeken. Met succes dus. Ook de Isabella Groep is blij met de locatie die nu gekozen is, ter hoogte van de voetgangersbrug over het spoor. Dat was namelijk altijd al hun eerste voorkeur.

80.000 euro duurder

In het raadsvoorstel wordt aangekondigd dat de brug naar verwachting 80.000 euro duurder uitvalt. De fractie van D66 staat nog steeds zeer kritisch tegenover het investeren in deze brug. Deze brug wordt vooral aangelegd in belang van Fort Isabella en in mindere mate voor de hele Vughtse gemeenschap, al zal die er op de nieuwe plek meer gebruik van maken dan op de oude. D66 kijkt uit naar het financieringsvoorstel van het college.

Zie ook:
Het raadsvoorstel (en bijbehorende stukken en tekeningen) voor de nieuwe plek van de brug (bij 1.6)
D66 en PvdA-GroenLinks vragen duidelijkheid over brug Fort Isabella (31-5-2021)
Nieuwe brug bij Isabellakazerne brug te ver (21-10-2019)
D66 teleurgesteld over besluitvorming toekomst Isabellakazerne (26-11-2014)