Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 21 juni 2022

Wim Dik (83) overleden

Zondag is Wim Dik overleden. De D66’er was in zijn leven onder meer directeur bij Unilever in Oss en staatssecretaris van Economische Zaken in de kabinetten Van Agt II en III. Ook was hij jarenlang de topman van KPN. Ook was hij in de jaren zeventig een tijdje voorzitter van D66 en voorzitter van het wetenschappelijk bureau van D66 (tegenwoordig de Mr Hans van Mierlo Stichting).

Wim woonde in Helvoirt, waar hij ook maatschappelijk betrokken was. Zijn politieke pet zette hij tien jaar geleden weer op. Hij ging met D66 Vught straat op als voorvechter van een samenvoeging van Helvoirt en Vught. En hij maakte het nog mee: sinds 1-1-2021 is Helvoirt onderdeel van de gemeente Vught.

D66 Vught verliest een zeer gewaardeerd en betrokken lid. Hij was als inwoner van Helvoirt al lijstduwer van D66 Vught toen Helvoirt nog bij Haaren hoorde. Het angstzweet brak hem uit bij de gedachte dat hij met voorkeur gekozen zou worden. Hij wilde niet in de gemeenteraad, laat staan verhuizen naar Vught. Daags na de uitslag in 2018 konden we melden dat hij de drempel beslist niet gehaald had. Ook in 2020 stond hij als lijstduwer op de lijst. 

De ‘grootste supporter’ van D66 Vught werd hij wel eens gekscherend genoemd. Hij kwam naar elke bijeenkomst als zijn gezondheid het toeliet. En ook al liet die het niet altijd toe, hij was er eigenlijk altijd. Wim is 83 jaar geworden. De uitvaart is maandag. We wensen familie en vrienden veel sterkte.

D66 Vught
Fractie, bestuur, wethouder