Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 7 oktober 2022

Uitbreiding van De Leydraad in Cromvoirt is nu al klaar

De uitbreiding van basisschool De Leydraad in Cromvoirt is een jaar eerder gerealiseerd dan gepland stond. In de zomervakantie is de uitbreiding van de school afgerond. D66 is blij met de snelheid die het gemeentebestuur en in het bijzonder onderwijswethouder Fons Potters (eveneens D66) heeft gemaakt met de bouw van een extra lokaal voor de school.

De nieuwbouw van de Leydraad is nog maar een paar jaar oud, maar bleek te klein te zijn geworden door het succes van de school. Onderwijs(huisvesting) heeft mede door de inbreng van D66 in het nieuwe coalitieakkoord een prominente plek gekregen. Op dat gebied is een hoop te doen in de gemeente Vught, maar deze uitbreiding was vrij eenvoudig te realiseren. Daarom kon deze een jaar naar voren gehaald worden. De hoogste groepen hebben afgelopen schooljaar les gehad op de zolderverdieping van de Battle Axe. Nu zitten ze weer in de school.

D66 is blij dat het college de uitbreiding zo snel in gang heeft gezet. “Hiermee wordt het belang van primair onderwijs in Cromvoirt onderstreept”, aldus D66-onderwijswoordvoerder Dion Meuwissen. “Cromvoirt zonder een goede en goed functionerende school is voor ons ondenkbaar.”

Het nieuwe lokaal is gebouwd op de plek waar eerder een daktuin is. Mocht de school in de toekomst nog verder groeien, is daar eventueel nog plaats voor nóg een extra lokaal. Leerlingenprognoses wijzen nu nog niet uit dat dat nodig gaat zijn, vandaar dat er ook maar één lokaal extra gebouwd wordt.