Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 30 december 2022

D66 blij met gratis 700 warmtescans van voorgevels van huizen

Een goed geïsoleerd huis lekt geen warmte en is er klaar voor om van het gas af te gaan. Een warmtescan van de voorgevel van het huis laat zien waar in die gevel de warmtelekken zitten en wat het oplevert als de bewoner zijn pand beter isoleert. Zo kunnen mensen gericht aan de slag met isolatiemaatregelen voor hun huis. Daarom is D66 blij met het besluit van de gemeente Vught om de eerste 700 warmtescans te financieren voor inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt. 

D66 wil dat de gemeente Vught in de hoogste versnelling komt met de verduurzaming van woningen en dat kan alleen samen met inwoners. Met het aanbieden van deze gratis warmtescan wordt dit nu aangejaagd, maar D66 wil meer en vindt dat de gemeente alles uit de kast moet halen voor goed geïsoleerde woningen die van het gas af kunnen.

Gemeente biedt helpende hand

“Het is belangrijk dat inwoners hulp krijgen bij energiezuinig maken van hun huis, daarom is het goed dat de gemeente de eerste 700 warmtescans heeft gesubsidieerd, aldus Willem Jan de Graaff. Die huishoudens krijgen hiermee advies over de eerste snelle stappen die gemaakt kunnen worden om het huis beter te isoleren. Er zijn ook andere mogelijkheden om er achter te komen welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen, bijvoorbeeld via de gratis online HuisScan van het Energieloket van de gemeente. Hiermee kan je informatie verzamelen om uiteindelijk van het gas af te gaan. Bovendien krijg je er een comfortabeler huis voor terug. Op deze manier maakt de gemeente een start met het gesprek over verduurzaming van je huis.”

D66 vindt het heel belangrijk dat onze inwoners inzicht krijgen hoe ze hun eigen huis energiezuinig kunnen maken, geld te besparen en de CO2-reductie te verminderen. Gelukkig hoeft niet alles tegelijk, maar als je je huis gaat opknappen of aanpassen, zorg dan meteen dat je ook isolatie maatregelen neemt en kies voor energiezuinige techniek. Voor informatie hierover kun je terecht bij het energieloket van de gemeente dat is opgezet, samen met VET-Vught en coöperatie HOT.

Zie ook:
– Voor de gratis warmtescan kun je je aanmelden via www.heatpulse.nl/vught
– Kijk op het energieloket voor advies over verduurzamen van je huis https://brabantwoontslim.nl/vught