Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 2 december 2022

Verklaring afdeling D66 Vught na verlies raadszetel

Het afscheid van D66-raadslid Jan-Willem Verlijsdonk kreeg gisteravond in de raadsvergadering een ongewenst vervolg. Direct na de installatie van mevrouw Prinsen-Rasenberg verklaarde zij dat ze niet bij de fractie van D66 zal aansluiten en zelfstandig verder gaat, omdat ze niet meer zo positief is over D66 landelijk. De afdeling D66 Vught is geschokt door deze handelswijze van mevrouw Prinsen-Rasenberg.

De afgelopen maanden heeft de afdeling een lang proces gehad voor de opvolging van fractielid Jan-Willem Verlijsdonk. De hele fractie wilde graag burgerlid Pieter van de Meerakker als raadslid verwelkomen. De fractie omschrijft hem als een fantastisch fractielid, een groot talent en hij is ook nog eens volledig ingewerkt. Daarom zijn de afgelopen maanden alle mensen op de lijst vóór Pieter van de Meerakker vooraf gebeld met de vraag of zij bereid waren om voor hem een stapje opzij te doen. Iedereen gaf aan dat te willen doen.

Van gedachten veranderd

Mevrouw Prinsen-Rasenberg is echter van gedachten veranderd, omdat ze landelijk niet meer in D66 gelooft. Dat betreuren wij zeer. Het onterecht meenemen van de zetel is zeer schadelijk voor ons als afdeling en de partij, maar ook schadelijk voor de Vughtse politiek in het algemeen.

D66 Vught kan op geen enkele wijze begrip opbrengen voor de beslissing van mevrouw Prinsen-Rasenberg. Echter, de fractie laat zich niet uit het veld slaan en blijft zich inzetten in het algemeen belang van de gemeente Vught. Die motivatie is hierdoor met geen millimeter afgenomen.