Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 14 maart 2023

Brief kandidaat-statenlid Dianne Schellekens aan Brabantse kiezer

Beste allemaal,

We staan aan de vooravond van belangrijke verkiezingen voor Brabant. Op 15 maart maak je de keuze voor stilstand of vooruitgang. Voor een Brabant waar de focus alleen op economische groei ligt of voor een Brabant waarin economie, natuur, welvaart en welzijn in evenwicht zijn. Ik ben verkiesbaar en kies voor het laatste.

Wie mij kent, weet dat ik ga voor groen, sociaal en klimaatneutraal! Een gezonde toekomst is voor mij prioriteit nummer één. Ik ben geboren en getogen in Vught. Getrouwd en trotse moeder van twee volwassen kinderen. Brabantse in hart en nieren. Ik heb meer dan 30 jaar werkervaring in Brabant, zowel zelfstandig als in loondienst. Door studie en werk werd ik een selfmade duurzaamheids-deskundige. De afgelopen 13 jaar was ik voor D66 actief in de Vughtse politiek. Overal waar ik werk, zet ik me in voor een schone en gezonde leefomgeving. Ik hou van D66: dit jaar ben ik 25 jaar lid!

Brabant is een prachtige, kleurrijke en economische sterke provincie. Dat zorgt ervoor dat er enorme uitdagingen zijn om de provincie voor iedereen gezond te houden. De transities buitelen over elkaar heen: landbouw, water, energie, klimaat, mobiliteit. Grondstoffen raken op en de natuur verpieterd. Ik wil een bijdrage leveren om Brabant op weg te helpen naar een gezonde toekomst, waarbij het de uitdaging is om het met minder nog beter te gaan doen. Ik wil een Brabant dat in balans is met een robuuste natuur, toekomstbestendige en natuur-inclusieve landbouw als onderdeel van een circulaire en inclusieve economie. Een Brabant waar het leven gezond is.

Als betrokken inwoner van Vught en Brabant weet ik wat er speelt in de provincie. Ik begrijp de uitdagingen waar we voor staan als het gaat om weer balans te brengen in Brabant. De vooruitgang die daarvoor nodig is moet er komen op alle terreinen: van klimaatadaptatie tot mobiliteit en van woningbouw tot cultuur. Ik sta vol enthousiasme klaar om die klus op me te nemen. Op een manier die u van D66 gewend bent: inhoudelijk, genuanceerd en met een grote professionele bevlogenheid.

Ik hoop op je stem op 15 maart, zodat ik aan de slag kan als statenlid namens D66. Wilt je me beter leren kennen of heb je vragen over mijn kandidatuur? Volg me dan op social media Dianne Schellekens | LinkedIn en Twitter @DianneSch of stuur mij een e-mail dianne.schellekens@gmail.com

Stop stilstand. Stem vooruit. Stem 15 maart D66.

Hartelijke groet,

Dianne Schellekens