Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 12 maart 2023

Dianne Schellekens bij Vughts verkiezingsdebat in Elzenburg

Het was een mooi verkiezingsdebat in Elzenburg. Mooie opkomst. Publiek kreeg een inhoudelijke discussie in plaats van gekissebis. Een verademing! En goed gedaan Dianne Schellekens!

Komende woensdag 15 maart mag heel Brabant weer naar de stembus voor het kiezen van een nieuw provinciebestuur. Voor 55 zetels in het provinciehuis doen 20 partijen mee. Er zijn honderden kandidaten. Vught mag zich echter prijzen met drie kandidaten op een verkiesbare plaats die graag met elkaar het debat aangaan. Het was dus tijd dus voor een Vughts verkiezingsdebat. Daarin kregen ze de gelegenheid om zich te presenteren en de Vughtse kiezers te laten zien waar de verschillen en ook de overeenkomsten zitten.

Voor ons nam Dianne Schellekens deel aan het debat. Zij doet dat samen met Ward Deckers (PvdA) en Roel Eerden (CDA). Afgelopen zondag 12 maart vond het Vughtse verkiezingsdebat plaats in De Elzenburg. Het werd begeleid door Erik Overman, onafhankelijk journalist, werkzaam bij Novo3.

Er waren vijf thema’s natuur, cultuur, N65 en fietsen die kort ingeleid werden. Dan volgt er een stelling en daar wordt over gedebatteerd. Hoe moet het verder met de N65 nu de Raad van State alle plannen vernietigd heeft? Namens Samen voor Vught werd er een stelling ingebracht. Een van de redenen dat de plannen met de N65 niet doorgingen was de extra uitstoot van stikstof. De stikstofcrisis en hoe we daarmee verder moeten is het tweede onderwerp. Ook de Fietsersbond bracht een stelling in over, hoe kan het ook anders, fietsen. De andere twee onderwerpen zijn natuur en cultuur. De gekozen onderwerpen raken dus Vught én Brabant. Uiteraard was er de mogelijkheid om vragen aan de kandidaten te stellen.