Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 29 maart 2023

D66 blij met doorbraak: De Speeldoos blijft in het centrum van Vught

Tijdens de laatste raadsvergadering heeft de gemeenteraad van Vught met grote meerderheid ingestemd met een amendement (wijzigingsvoorstel) dat mede door D66 is ingediend. Het amendement zorgt ervoor dat de nieuwbouw van theater de Speeldoos alleen doorgang kan vinden op de huidige locatie in het centrum van Vught. Het voorstel van het college om te kiezen voor de locatie Elzenburg werd daarmee naar de prullenbak verwezen.

De fractie van D66 is van mening dat er tempo gemaakt moet worden met de nieuwbouw van theater de Speeldoos. Het ooit moderne theater is hard aan vernieuwing en verduurzaming toe. Al vele jaren voeren het college en het bestuur van theater de Speeldoos discussies zonder duidelijke keuzes te maken. Met dit amendement wordt een duidelijke keuze gemaakt en kan er eindelijk vaart gemaakt worden.

Oproep tot herzien eisenpakket

Tijdens de raadsvergadering heeft D66 opgeroepen om daarbij het eisenpakket tegen het licht te houden. De afgelopen jaren is er, mede onder invloed van de coronacrisis, een geheel nieuw aanbod ontstaan in theaters. Het aanbod is diverser en gebruikers van een cultureel centrum als de Speeldoos hebben andere eisen. De nieuwbouw moet volgens D66 voorzien in die culturele behoeftes die aanvullingen zijn op het bestaande aanbod en we perse willen behouden voor het centrum.

Vaart maken met de nieuwbouw

Voor D66 is het nu zaak dat de weggenomen onduidelijkheid ervoor zorgt dat er vaart gemaakt gaat worden met de nieuwbouw. D66 zal er op toezien dat het project geen verdere vertraging oploopt op ervoor te zorgen dat de nieuwe Speeldoos weer het culturele centrum van Vught wordt van weleer.

Zie ook:
B en W onnodig op ramkoers met nieuwe bestuur van De Speeldoos (februari 2020)