Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Themabijeenkomst: Helvoirt 100% bij Vught

Zondag 18 maart 2018 in Vught

Themabijeenkomst samenvoeging Vught en Helvoirt

D66 Vught houdt op zondag 18 maart een themabijeenkomst over de samenvoeging van Helvoirt en Vught. Waar moet de Vughtse politiek de komende jaren bij de opspiltsing rekening mee houden, welke problemen kunnen in zo´n proces ontstaan en wat moet vooral wel en wat juist niet geregeld worden?

De bijeenkomst krijgt de titel ‘100% bij Vught’, oftewel het woordje ‘bij’ is aan de D66-slogan ‘100% Vught’ toegevoegd. Daarmee doelen we op de luid klinkende wens vanuit Helvoirt dat de hele voormalige gemeente bij Vught gevoegd zou willen worden. In de huidige plannen zou een deel naar Heusden gaan en de VVD in Haaren wil zelfs hele stukken grond van de voormalige gemeente Helvoirt bij Haaren voegen. Ook de bewoners in de buurt van De Ruiting in Esch hebben gemeld dat ze liever bij Vught gaan horen. Hoe werkt dat met de wensen van inwoners bij de opsplitsing van gemeente Haaren.

Voor deze bijeenkomst is onder meer Ben Brands uitgenodigd. Hij was van 2006 tot 2010 wethouder in Vught en kwam daarna als wethouder te werken in twee gemeentes die ook opgesplitst moesten worden, namelijk Maasdonk (deel ging naar Den Bosch, andere deel naar Oss) en Landerd, waar hij nu wethouder is van een partij die de gemeente wil opsplitsen. Al met al is Brands een deskundige over een opsplitsingsproces en we horen van hem graag de do’s en don’ts.

Ook verschillende mensen uit Helvoirt en Esch nodigen we uit. Natuurlijk is iedereen uit Helvoirt, Esch en Vught is van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats in de D66 campagnewinkel in de Kerkstraat 15 in Vught (tegenover De Rouw’. Het begint om 12.00 uur. Vooraf aanmelden hoeft niet, maar we horen het wel graag via info@d66vught.nl of via Facebook

18 maart

12.00 uur

D66 verkiezingswinkel
Kerkstraat 15