Steun ons en help Nederland vooruit

Bjorn Hondelink

Algemeen bestuurslid afdeling D66 Vught

46 jaar

Vught

Ik woon samen met mijn vriendin en mijn twee zoontjes (2016 en 2018) op een van de mooiste pleinen van Vught. Wij zijn in 2007 in Vught komen wonen. Ik werk als senior beleidsmedewerker voor de provincie Utrecht. Mijn rol is strategische plannen maken over de ruimtelijk ontwikkeling van de provincie Utrecht, waarbij ik mij vooral richt op de vraag; Hoe blijft midden Nederland bereikbaar en leefbaar ondanks de groei van het aantal arbeidsplaatsen, inwoners en de toename van de mobiliteit.

Bjorn & D66

D66 is mijn partij omdat D66 pragmatisch is. Standpunten worden op basis van inhoudelijke argumenten ingenomen in plaats vanuit dogmatiek. Daarnaast staat het individu centraal, maar zonder de maatschappelijke context uit het oog te verliezen. We moeten het immers met elkaar doen om dit land en de gemeente nog beter en mooier te maken. Daarnaast is D66 een echt duurzame partij.

Ik ben twee periodes burgerlid van de gemeenteraad geweest. Ik ben erachter gekomen dat de politiek mij boeit, maar dat het politieke debat mij persoonlijk iets minder ligt. Een verantwoordelijke rol op de achtergrond is meer iets voor mij. Vandaar dat ik sinds 1 november 2018 voorzitter ben van de afdeling D66 Vught-Helvoirt-Cromvoirt. Het is samen met de andere leden van het bestuur mijn taak om de actieve afdeling draaiende te houden en de fractie te ondersteunen door ervoor te zorgen dat er een levendige, geoliede partij in de gemeente Vught bestaat.

Met D66 in de raad en misschien in het gemeentebestuur wil ik ervoor zorgen dat wij Vught nog beter, mooier en duurzamer maken dan het nu al is. Met de werkzaamheden aan de rijksinfrastructuur (N65 en het spoor) hebben we nog heel wat te stellen. Er nog heel wat ontwikkelingen en keuzes op Vught af. Een partij als D66 kan dan het verschil maken, door het Europese, landelijk en provinciale netwerk te gebruiken en door lokaal sterk en stabiel te zijn.

Bjorn Hondelink
(voorzitter)

bjorn@d66vught.nl

06-24230155
(óók bereikbaar via WhatsApp)

 


de vorige kandidaat


de volgende kandidaat

Vught nóg beter, mooier en duurzamer maken
- Bjorn Hondelink