Steun ons en help Nederland vooruit

Ik ben gehuwd, moeder van een dochter (1993) en een zoon (1995). Ik ben adviseur in duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Momenteel ben ik fractievoorzitter van D66 Vught, lid van het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel, lid van de Provinciale Raad voor de Leefomgeving en gedelegeerde Women for Water Partnership voor Vrouwen van Nu.

Portefeuille raadsperiode 2018-2021

  • Ruimtelijke Ontwikkeling
  • Verkeer en Vervoer: Spoor en N65
  • Milieu, water en afval
  • Accomodatiebeleid
  • Groen en biodiversiteit
  • Duurzaamheid en klimaatbeleid
  • Landbouw en dierenwelzijn
  • Opsplitsing Haaren
  • Veiligheid

Daarom D66

Ik ben sinds 1998 lid van D66 en vanaf 2009 actief in Vught. In 2010 werd ik commissielid, in 2014 raadslid en in 2016 fractievoorzitter. Ik vind het leuk en belangrijk om het D66-gedachtegoed te vertalen naar Vught. Ik heb altijd op D66 gestemd. Ooit koos ik voor D66 vanwege zijn visie op emancipatievraagstukken. Nu weet ik dat het de sociaal-liberale bril was en is waardoor D66 kijkt naar de samenleving. D66 gaat uit van het maken van realistische afwegingen en laat zich niet laat beperken door politieke dogma’s.

Daarom Vught

Ik hou van Vught. Ik ben er geboren en getogen en hoop hier oud te worden. Wat we in Vught samen hebben, wil ik koesteren. Hierin wil ik ook reëel zijn; Vught is geen eiland. Stel wat Vught te bieden heeft beschikbaar aan de regio en wat de regio te bieden heeft aan Vught maak dat toegankelijk voor de Vughtenaar. Ik wil ervoor zorgen dat het nog fijner wordt om in Vught te wonen.

Ik ga 100% voor

Vught groen, sociaal, klimaatbestendig en energieneutraal! Ik hou van Vught en daarom ga ik graag door als gemeenteraadslid voor D66.

Ik vind een gezonde toekomst topprioriteit en zet me in voor een sociale, leefbare en gezonde gemeenschap in Vught. Er zijn grote uitdagingen nu de ombouw van de N65 en de verdieping van het spoor voor de deur staan. De uitdaging is om tijdens de werkzaamheden Vught leefbaar te houden en hierbij het karakter van Vught als groene en gezonde gemeente te versterken voor de toekomst. Constructieve samenwerking binnen Vught, met de regio en met de provinciale en landelijke overheid is daarvoor noodzakelijk!

Ik wil stappen blijven zetten naar een gezonde toekomst. Voor mij is dat wijs omgaan met klimaatverandering en de gevolgen daarvan. Daarom wil ik veel groen in woonbuurten en meer regenwater in de bodem laten zakken. Ook wil ik meewerken aan duurzame energie opwekken, gasloos worden en veel energie besparen. En uiteraard wil ik ook dat Vught doorgaat met verantwoord omgaan met grondstoffen en afval; hergebruik stimuleren en restafval verminderen. Laten we wijs met liefde omgaan met elkaar en met onze prachtige Vughtse leefomgeving.

Dianne Schellekens

dianne@d66vught.nl
06-21695907
(óók bereikbaar via WhatsApp)

Meer van Dianne Schellekens